bez ograničenja i cenzure |
|
| na srcu i dusi | |
|
+4Rade Fagot nacional darkside 8 posters | |
Autor | Poruka |
---|
darkside tu negde
Broj poruka : 428 Lokacija : Mars raspoloženje : Ne zezaj se sa mnom Rang : 6 Poeni : 12060 Datum upisa : 20.08.2008
| Naslov: Re: na srcu i dusi Čet Okt 09, 2008 3:06 pm | |
| Ja sam lopov. Ukrala sam sliku iz "posebnih slika". Morala sam, bilo je jace od mene. Nadam se da se niko nece ljutiti. | |
| | | lovac zavisnik
Broj poruka : 440 Lokacija : USA Rang : 0 Poeni : 11980 Datum upisa : 28.06.2008
| Naslov: Re: na srcu i dusi Čet Okt 09, 2008 6:55 pm | |
| e ovo zaista jeste jednostavno posebna slika....lepa je i neka si je prenela ovde da krasi i zenski kutak! | |
| | | darkside tu negde
Broj poruka : 428 Lokacija : Mars raspoloženje : Ne zezaj se sa mnom Rang : 6 Poeni : 12060 Datum upisa : 20.08.2008
| Naslov: Re: na srcu i dusi Pet Okt 10, 2008 3:09 pm | |
| lovac Kad bi nam prijateljstvo zavisilo od vremena i zavisilo od prostora, savladavsi ih, mi bismo upropastili nase druzenje. Savladamo li prostor, ostaje samo Ovde. Savladamo li vreme, ostaje samo Sada. I zar ti se ne cini da cemo se nas dvojica na tom cudesnom putu izmedju Sada i Ovde ipak ponekad sretati? Ricard Bah | |
| | | lovac zavisnik
Broj poruka : 440 Lokacija : USA Rang : 0 Poeni : 11980 Datum upisa : 28.06.2008
| Naslov: Re: na srcu i dusi Pet Okt 10, 2008 6:36 pm | |
| e ovo je zaista nesto najlepse sto sam mogla procitati o prijateljstvu ! Izuzetno i prelepo. Darkside, izuzetno dobar izbor! Hvala ti! | |
| | | darkside tu negde
| Naslov: Re: na srcu i dusi Sub Okt 11, 2008 12:43 am | |
| Hvala i tebi, lovac.Drago mi je sto si tu. | |
| | | darkside tu negde
| Naslov: Re: na srcu i dusi Sub Okt 11, 2008 12:49 am | |
| "Znakovi pored puta"
Istinski ponos dovoljan je sam sebi. Samo, istinski ponos je redak. Mnogo cesce susrecemo oholost, sujetu, uobrazenje; nekad su pod njegovim vidom i imenom, a nekad goli, bez maske ponosa. Oni nikad nisu dovoljni sami sebi, Da bi se potpuno ispoljili i "iziveli", njima treba tudje divljenje i priznanje, cesto i tudje ponizenje; oni su za onoliko veci za koliko drugog umanjuju, a te velicine nikad im nije dosta, stoga su stalno nemirni, u pokretu, trazeci na sta bi mogli da se popnu i izdignu, dok je ponos uvek miran, zadovoljan onim sto je i tu gde je, i samo ne da nikom na sebe. Ponosni ljudi, prirodno, cesto stradaju zbog svog ponosa, ali im njihov ponos pomaze da podnesu svako stradanje. Naprotiv, sujetni ljudi se i ponozavaju da bi zadovoljili svoju sujetu i, naravno, ne uspevaju u tome, jer sujeta se kao cudljiva zena iz rdjavog drustva, odjednom okrece i prebacuje im sto su zbog nje ucinili. A oholost je slepa, bezdana; nju niko nikad nije nahranio, i ona zna samo da kaze : "Jos, jos!"; sto joj vise dajes i zrtvujes, ona samo odlucnije i glasnije trazi jos vise. Ponos drzi, hrabri i pomaze coveka na njegovom putu, sujeta mu truje zivot, ometa rad i kvari odnos sa ljudima, a oholost na kraju pojede celog coveka, zajedno sa njegovim darovima i uspesima i, nezasicena i nezasitna, trazi odmah novu zrtvu.
Ivo Andric | |
| | | darkside tu negde
| Naslov: Re: na srcu i dusi Sub Okt 11, 2008 12:55 am | |
| | |
| | | darkside tu negde
| Naslov: Re: na srcu i dusi Ned Okt 12, 2008 1:37 am | |
| Moje posljednje zbogom
Ono sto cu ti reci Neka ostane tajna Izmedju tebe i mene Dva srca prividno spojena Zlatnom niti Zasto sam cekao Da se i posljednja Nada ugasi Da bih otisao Sramno priznajem Da te vise Ne mogu ovako voljeti Jer me iznova gusi Osjecaj da te nemam Da ti zagrljajem Ne mogu pokazati Gdje pripadas Niti ljubiti Lice andjela Ja vise Snage nemam Da budem blizu tebe Na ovaj nacin Jer tvoja hladnoca U mom srcu Izaziva jezu Osjecam Da polako nestajem U tvom crnom oku Treptaja nedostojan Ne mogu vise Niti govoriti Nehoteci Razbila si jednu dusu Na komade Slomila si Hrabrog covjeka Cija sam sjenka Stoga Neka ovo bude Moje posljednje zbogom Zadnji poklon tebi Andjele bez duse Ostajem Vjeran molitvi Da jednom shvatis Sta je prava ljubav I kako se voli do smrti | |
| | | darkside tu negde
| Naslov: Re: na srcu i dusi Uto Okt 14, 2008 3:42 pm | |
| Epilog Ovo nije ispovest. Ovo je gore nego molitva. Hiljadu puta od jutros kao nekad te volim. Hiljadu puta od jutros ponovo ti se vracam. Hiljadu puta od jutros ja se ponovo plasim za tebe, izgubljenu u vrtlogu geografskih karata, za tebe, podeljenu kao plakat ko zna kakvim ljudima. Da li sam jos uvek ona mera po kojoj znas ko te boli? Po kojoj znas koliko su pred tobom svi drugi bili goli? Ona mera po kojoj znas ko te otima, a ko placa? Da li sam jos uvek medju svim tvojim zivotima onaj komadic najcistijeg oblaka u grudima, i najkrvavijeg saca? Miroslav Antic | |
| | | Rade član tima
Broj poruka : 502 Lokacija : M.pek raspoloženje : Crnomanjasti Rang : 3 Poeni : 12318 Datum upisa : 17.06.2008
| Naslov: Re: na srcu i dusi Uto Okt 14, 2008 7:00 pm | |
| Plavi čuperak Plavi čuperak obično nose neko na oku, neko do nosa, al ima jedan čuperak plavi zamislite gde? - U mojoj glavi. Kako u glavi da bude kosa? Lepo. U glavi. To nije moj čuperak plavi, već jedne Sanje iz šestog "a" Pa šta? Videćeš šta - kad jednog dana čuperak nečije kose tuđe malo u tvoju glavu uđe, pa se umudriš, udrveniš, pa malo - malo... pa pocrveniš, pa grickaš nokte i kriješ lice pa šalješ tajne ceduljice, pa nešto kunjaš, pa se mučiš, pa učiš - a sve koješta učiš. Izmešaš rotkve i romboide. Izmešaš nokte i piramide. Izmešaš leptire i gradove. I sportove i ručne radove. I tropsko bilje. I stare Grke. I lepo ne znaš šta ćeš od muke. Sad vidiš šta je čuperak plavi kad ti se danima mota po glavi, pa od dečaka- pravog junaka napravi tunjavka i nespretnjaka. | |
| | | darkside tu negde
| Naslov: Re: na srcu i dusi Sre Okt 15, 2008 12:14 am | |
| Rade! Vratio me "cuperak" u detinjstvo. | |
| | | darkside tu negde
| Naslov: Re: na srcu i dusi Sre Okt 15, 2008 10:30 pm | |
| Uvod u drugi život Žao mi je svih onih neslobodnih ljudi koji su postali robovi nad svojom sudbinom, žao mi je svih onih nesrecnika koji su citavog života pribavljali sebi alibi, žao mi je onih koji se citavog života slepo drže jednog mesta, jer nisu za neko drugo... žao mi je onih intelektualaca koji misle da su miljenici vlasti, žao mi je svih onih koji primaju mito od laskavaca, žao mi je svih onih nesrecnika koji tudje mišljenje saopštavaju kao svoje. Žao mi je svih onih koji misle da nešto znace u ocima onih koji ne znace ništa, žao mi je svih onih koji nemaju snage da kažu "Ne", onda kada se ne može kazati "Da", žao mi je svih onih nesretnika koji za slobodoumnost odmah traže nagradu. Žao mi je onih koji o istini ne znaju ništa. Žao mi je onih za koje je efemerna slava vecnost, žao mi je onih koji idu na premijere, žao mi je onih koji za trpezom žude za prvim mestima, žao mi je onih koji su ljubomorni na druge, koji su tašti i ne mogu se izleciti od oholosti. Žao mi je onih koji za svoje cutanje misle da je principijelnost. Žao mi je onih koji celog svog života nisu smeli da rizikuju, svih onih kukavica koje drhte nad sobom, negujuci svoj strah. Žao mi je ljudi koji misle da ce uspeti na tudju štetu, žao mi je onih koji mrze ljude sposobnije od sebe... Žao mi je sebe... Gospode... Molim te za sve one nesrecnike koji su sami uzrok svoje nesrece. Molim te za sebe... Mirko Kovac | |
| | | Rade član tima
Broj poruka : 502 Lokacija : M.pek raspoloženje : Crnomanjasti Rang : 3 Poeni : 12318 Datum upisa : 17.06.2008
| Naslov: Re: na srcu i dusi Čet Okt 16, 2008 4:07 pm | |
| Novi svetski poredak Nova pravila vladaju svetom i nista nije k’o sto je bilo ljubav se ukida dekretom sreca se prodaje na kilo Svi ideali su sahranjeni novi su zakoni ispisani snovi su strogo zabranjeni iz secanja su izbrisani Majka zemlja crkava neuspesni pobacaj napolju se smrkava nema vise, to je kraj Stigla zasluzena kazna cutanje i mrkli mrak planeta je mrtva, prazna novi svetski poredak Sva su odela jednobrazna i smeh i plac su ukinuti umetnost drska i bezobrazna sama od sebe ce uginuti Nikakvih nacija nema vise svi su postali gradjani sveta i danonocno se kontrolise gomila mediokriteta | |
| | | darkside tu negde
| Naslov: Re: na srcu i dusi Čet Okt 16, 2008 4:48 pm | |
| Rade. Odlican izbor. da Riblja corba | |
| | | Rade član tima
| Naslov: Re: na srcu i dusi Čet Okt 16, 2008 7:07 pm | |
| Samo sam pokušao da pariram tvom dobrom izboru. Zaista je dobar. | |
| | | darkside tu negde
| | | | Rade član tima
| Naslov: Re: na srcu i dusi Pet Okt 17, 2008 11:06 am | |
| darkside, Ne bih se baš složio da je ovo što ste izdvojili najbolje,moje je ubeđenje da je to nažalost istina.Dobro bi bilo da to bude obrnuto. Dobro bi bilo da imamo ideale(slobodu),za snove,nacionalnog opredeljenja,kulture,tradicije ,vere........ Nažalost, vidite šta su nam učinili i šta nam i dalje čine. Primoravaju nas, na njima poželjne osobine.Ukidaju nam individualnost,pretvarajući nas u jednolične podanike. Da nije Bore i njemu sličnih,doživeli bi smo mentalnu eutanaziju. Zahvalan sam Bori Čorbi,(izvinjavam se onima koje nisam nadrojao zbog prostora i sećanja,a hvala Bogu ima ih podosta),filuzofu mog vašeg i našeg vremena za buđenje svesti o potrebi postojanja svakog od nas, sa svim svojim osobenostima. Pravom na lični izbor,pravu na izbor političkog,kulturnog,tradicionalnog,istorijskog,verskog.... i svega što čini moj i vaš indentitet. Ne dajmo da nas zavedu, kako bi se svega ovoga nedovoljno svesno odrekli. Kakav god da nam je izbor,samo smo mi i samo mi odgovorni(krivi),ako se sebe odreknemo. | |
| | | darkside tu negde
| Naslov: Re: na srcu i dusi Pet Okt 17, 2008 4:18 pm | |
| - Rade ::
- darkside,
Ne bih se baš složio da je ovo što ste izdvojili najbolje,moje je ubeđenje da je to nažalost istina. Ja sam istinu i htela da izdvojim, a istina je ono najbolje. | |
| | | darkside tu negde
| Naslov: Re: na srcu i dusi Ned Okt 19, 2008 1:46 am | |
| | |
| | | Rade član tima
| Naslov: Re: na srcu i dusi Ned Okt 19, 2008 5:34 pm | |
| - darkside ::
- Rade ::
- darkside,
Ne bih se baš složio da je ovo što ste izdvojili najbolje,moje je ubeđenje da je to nažalost istina. Ja sam istinu i htela da izdvojim, a istina je ono najbolje. Nesporazum, Istina je nešto, čemi uvek treba da stremimo.Međutim,istina ne služi samoj sebi.Sreća je da nam istina ukazuje da nešto jeste,ali to ne znači da istina uvek predstavlja dobro.Kako istina može predstavljati dobro,takođe istina može pokazati da je nešto zabluda,zlo,prevara,podlost........ Hteo da kažem, da ste odabrali istinu i tu mena spora,nism mislio da Vam izbor nije bila istina,maprotiv.ali ta istina koju ste izdvojili,ukazuje da je među nama zlo.Zar ovaj teks koji ste izabrali ne ukazuje na to: Svi ideali su sahranjeni novi su zakoni ispisani snovi su strogo zabranjeni iz secanja su izbrisani Nikakvih nacija nema vise svi su postali gradjani sveta i danonocno se kontrolise gomila mediokriteta Istina jeste,ali meni je vrlo tužna,i crana. Svaka čast Bori, na ovoj i drugim istinama,kojima nas upozorava na opasnost koja nam se nudi kao dobro. | |
| | | Rade član tima
| Naslov: Re: na srcu i dusi Ned Okt 19, 2008 7:37 pm | |
| Tajna
Svako ima neku tajnu: šu-šu-šu... neko lepu i beskrajnu, neko tužnu ili smešnu, neko zlu.
Neko svoju tajnu slaže. Neko odmah mami kaže. Neko svoju tajnu ne bi ispričao ni u snu. Neko šapne: samo tebi... kao drugu - šu-šu-šu...
Obično su tajne glavne izmišljene i ljubavne.
Al i druge kad se zbroje, naše, vaše, moje, tvoje, leve, desne, čudne, sjajne, sve jednako mnogo znače, jer - inače zašto bi se zvale tajne?
I ja imam jednu tajnu vrlo važnu, vrlo vrednu. Nikom drugom - samo tebi prišapnuću jutros nju.
Hodi bliže: šu-šu-šu... Sutra rano... šu-šu-šu... Baš onamo... šu-šu-šu...
Ali nikom to ne kaži. Sam potraži. Šu-šu-šu...
Pronaći ćeš vrlo lako i videćeš da je tako.
Antić | |
| | | Fagot moderator ko bojagi
Broj poruka : 279 Godina : 38 posao/hobi : Masinski Ing. Rang : 0 Poeni : 11980 Datum upisa : 28.06.2008
| Naslov: Re: na srcu i dusi Uto Okt 21, 2008 6:36 pm | |
| Katastrofa.....uragan 9 stepen......Fijuce......Oduvao me je skroz na skoroz.....Oduvao me i razbio gore nego NJU Orleans......on se oporavio a ja nikada necu...... | |
| | | lovac zavisnik
| Naslov: Re: na srcu i dusi Uto Okt 21, 2008 8:04 pm | |
| | |
| | | Rade član tima
| Naslov: Re: na srcu i dusi Čet Okt 23, 2008 7:48 pm | |
| Šta se dešava? Nisam mogao da isključim podebljana slova,uragani Kako izgleda, debelo i dalje
Poslednji izmenio Rade dana Pet Okt 24, 2008 11:38 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | darkside tu negde
| Naslov: Re: na srcu i dusi Čet Okt 23, 2008 9:56 pm | |
| Po rastanku I Reci mi sad, kada već prošlo je sve: časi bolni i dani dragi, lepi; kad novi bol se starom bolu smeje; od reči tvojih kad duša ne strepi, - reci, da l' te je moja tuga bolela nekad, kad sam te mnogo, mnogo volela? Reci mi sad, kada me ne voliš više; kad ti se prošloj ruga nova sreća; i kad se dani koji nekad biše duša ti samo, kad me vidiš, seća - reci, da l' te je moja radost bolela jednom, kad nisam više tebe volela? II Nekad sam bila dobra i mlada i poverljiva i puna nada, nekada pre, ti si mi tada reći mog'o beskrajno mnogo, o kako mnogo sa reč i dve. Spokojni bili su dani moji, a ti si srcu mi prvi koji beše drag, pa iza svega što si mi rek'o katkad surovo, kadkad meko, ostao je trag. Sad srce moje bije tiše: već manje volim, a znam više nego pre; već sad mi ne bi reći mog'o onako dosta, onako mnogo sa reč i dve. I kad bi danas prišao meni i hteo reći davno rečeni' buditi draž, u srcu mome šaptao bi neko: da sve što si mi ikada rek'o, bila je laž. Desanka Maksimovic
Poslednji izmenio darkside dana Ned Okt 26, 2008 8:14 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: na srcu i dusi | |
| |
| | | | na srcu i dusi | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|