Broj poruka : 502 Lokacija : M.pek raspoloženje : Crnomanjasti Rang : 3 Poeni : 12318 Datum upisa : 17.06.2008
Naslov: Re: na srcu i dusi Čet Okt 23, 2008 11:59 pm
Ogledalce,ogledalce,ko je najlepši na svetu?
darkside tu negde
Broj poruka : 428 Lokacija : Mars raspoloženje : Ne zezaj se sa mnom Rang : 6 Poeni : 12060 Datum upisa : 20.08.2008
Naslov: Re: na srcu i dusi Ned Okt 26, 2008 8:12 am
Trenuci
Kada bih svoj zivot mogao ponovo da prozivim, pokusao bih u sledecem da napravim vise gresaka, ne bih se trudio da budem tako savrsen, opustio bih se vise.
Bio bih gluplji nego sto bejah,zaista, vrlo malo stvari bih ozbiljno shvatio, bio bih manji cistunac, vise bih se izlagao opasnostima,vise putovao, vise sutona posmatrao, na vise planina popeo, vise reka preplivao.
Isao bih na jos vise mesta na koja nikad nisam otisao, jeo manje boba a vise sladoleda, imao vise stvarnih a manje izmisljenih problema.
Ja sam bio od onih sto razumno i plodno prozive svaki minut svog zivota, imao sam ,jasno, i casaka radosti.
Ali kad bih mogao nazad da se vratim, tezio bih samo dobrim trenucima.
Jer ako ne znate zivot je od toga sacinjen, od trenova samo,nemoj propustati sada.
Kada bih ponovo mogao da zivim, s'proleca bih poceo bosonog da hodam, i tako isao do kraja jeseni.
Vise bih se na vrtesci okretao, vise sutona posmatrao i sa vise dece igrao, kada bih zivot ponovo pred sobom imao...
Horhe Luis Borhes
darkside tu negde
Broj poruka : 428 Lokacija : Mars raspoloženje : Ne zezaj se sa mnom Rang : 6 Poeni : 12060 Datum upisa : 20.08.2008
Naslov: Re: na srcu i dusi Ned Okt 26, 2008 8:21 am
~~~
Napisacu ti pesmu o tome kako sam sama, i kako provodim dane. Napisacu ti pesmu, kako mi svakodnevno sve vise trebas i kako precrtavam dane. Monotona i dosadna popodneva, i besane noci. Napisacu ti pesmu, ali ne umem da pronadjem prave reci, ne umem recima da iskazem bol. Napisacu ti pesmu, ludo moja, o tome kako stalno mislim na tebe, kako sam samo tvoja, i kako ti u svom pismu saljem deo sebe...
Ali ne umem da te dodirnem u pesmi, ne umem da dodirnem rubove tvojih usana. Mozda te moja pesma zaboli, i bojim se da je napisem. Ali ona vec nocima treperi u meni, i moli me da ti kazem, sve one reci bolne i nezne, koje se radjaju u mojoj glavi! Ali kako da ti napisem broj svojih suza, kada to ni sama ne znam, kako da ti opisem svoju ljubav, kada ona ni u tri knjige ne bi stala! Reci mi,najlepse moje, kako da to napisem najlepsu pesmu o ljubavi, kada si to u stvari ti! Sve ono sto mi treba, sve ono sto volim i sto me boli...
Ipak,pokusacu da ti napisem pesmu, o najlepsem delu moga zivota, o jednom prohladnom aprilu, o tamnim ocima koje vidim i kada zazmurim, napisacu ti najlepse reci koje znam, ali sve je to nista, sve je to samo dim... Jer jedino sto zelim je da dodirnem, tvoje srce, jedino sto zelim je da shvatis, sve ono sto nisam napisala, sve ono sto sam precutala, jer necu da budim ceznju i stvaram bol. I evo,napisala sam ti pesmu, mada je jedino sto sam zelela u ovom trenu, da ti kazem da te volim i da to cujem od tebe!!!
Emina Krstić
darkside tu negde
Naslov: Re: na srcu i dusi Ned Okt 26, 2008 8:59 am
Za sve su kriva djetinjstva naša
Izrasli smo sami kao biljke. I sada smo postali istraživači zapuštenih predjela mašte nenavikli na poslušnost zlu.
Iznikli smo pokraj drumova i s nama zajedno rastao je strah naš od divljih kopita koja će nas pregaziti i od kamena međašnih koji će razdvojiti našu mladost.
Nitko od nas nema dvije cijele ruke. Dva netaknuta oka. I srce u kojem se nije zaustavio jauk.
Svijet je u nas ulazio neskladno i ranjavao naša čela zveketom svojih ubojitih istina i bukom zvijezda zakašnjelih.
Starimo. A bajke idu uz nas kao stado za ognjen u daljini. I pjesme su nam takve kao i mi oteščale i tužne.
Vesna Parun
darkside tu negde
Naslov: Re: na srcu i dusi Čet Okt 30, 2008 6:41 pm
Nasa tajna
O tebi necu govoriti ljudima. Necu im reci da li si mi samo poznanik bio ili prijatelj drag; ni kakav je, ni da li je u nasim snovima i zudima dana ovih ostao trag.
Necu im reci da li iz osame zedji, umora, ni da li je ikada ma koje od nas drugo volelo; niti srce nase da li nas je radi nas, ili radi drugih kadgod bolelo.
Necu im reci kakav je sklad oci nase cesto spajao u sazvezdje zedno; ni da li sam ja ili si ti bio rad da tako bude - ili nam je bilo svejedno.
Necu im reci da li je zivot ili od smrti strah spajao nase ruke; ni da li zvuke smeha voleli smo vise od suma suza.
Necu im reci nijedan slog jedini sta je moglo, ni da li je moglo nesto da uplete i sjedini duse nase kroz citav vek; ni da li je otrov ili lek ovo sto je doslo onome sto je bilo.
Nikome necu reci kakva se zbog tebe pesma dogadja u meni vecito: da li opija toplo kao sume nase s proleca, ili tiha i tuzna cuti u meni recito. O, nikome necu reci da li se radosna ili boleca pesma dogadja u meni.
Ja vise volim da precutane odemo ona i ja tamo gde istom svetloscu sja i zora i noc i dan; tamo gde su podjednako tople i sreca i bol ziva; tamo gde je od istog vecnog tkiva i covek i njegov san.
Desanka Maksimovic
darkside tu negde
Naslov: Re: na srcu i dusi Ned Nov 02, 2008 12:18 pm
Izmirenje
I kada te život bolno razočara, I kada prestanu i želje, i snovi; Ono što nam vrati jedna suza stara, Vredi jedan život neznani i novi.
Pamti što je prošlo, s puno vere neme, Kroz sve dane drugih stardanja i mena: Čuvaj svoju prošlost za sumorno vreme Kad se živi samo još od uspomena.
Pa ćeš da zapitaš jednom, i nenadno - Našto samo suze, našto boli samo? I šta da ikad žali srce jadno, Kada je sve naše, sve što osećamo!
Jovan Ducic
darkside tu negde
Naslov: Re: na srcu i dusi Sre Nov 12, 2008 6:07 pm
Odluka
Život je sve nešto iz početka. Juče i prekjuče sutra ne vrede. Nema na svetu dva ista petka, dve iste nedelje, dve iste srede.
Pa čemu onda razočaranja? Ako je jedna ljubav - ćorak, Odmah se drukčije i lepše sanja. I kad si najviše tužan i gorak nekih se novih očiju setiš i shvatiš da letiš... divnije letiš.
Ko je to video da dečak pati? Da kunja kmezav i da plače? Svaki put moraš iznova znati da voliš bolje, da voliš jače. Ne da se vadiš. Ne da se tešiš. Već da se istinski do neba smešiš.
Nema na svetu dve iste srede, dva ista utorka, dva ista petka. Sve nove ljubavi drukčije vrede. Živi se svaki put iz početka. Živi se da se nikad ne pada. Da budeš snažniji posle oluje. I da se u tvom srcu već sada 100 zlatnih zvezda unapred čuje.
Miroslav Antić
SS88 član tima
Broj poruka : 315 Rang : 2 Poeni : 12213 Datum upisa : 16.06.2008
Naslov: Re: na srcu i dusi Sre Nov 12, 2008 9:32 pm
Pero Zubac - Ne bira se ljubav
Ne bira se ljubav kao ni smrt.
Sve je u knjigama duboko pod morem zapisano.
Jezikom neznanim nama, nebesnim pismenima.
Niti se odupreti mozeš niti preskočiti dan.
Kao što ne možeš tuđi san usniti niti okom drugim videti.
Voleo bih da nisi ti ona koju u ovom času volim.
SS88 član tima
Naslov: Re: na srcu i dusi Sre Nov 12, 2008 9:39 pm
stella član tima
Broj poruka : 240 Godina : 50 Lokacija : Bec posao/hobi : zvrljam i mazem sa bojom i bez boje raspoloženje : OK Rang : 0 Poeni : 12002 Datum upisa : 17.06.2008
Naslov: Re: na srcu i dusi Pet Nov 14, 2008 11:15 am
~ Sve je odvec tuzno ~
Sve je odvec tuzno da bi bilo ruzno, i to sto smo slabi i lako ranjivi, i to sto smo tako nesigurno zivi, i to lisce koje padat ne prestaje... Sve je to lijepo, pa kakvo je da je, jer drugo nam nista ne ostaje.
Vitomir Vito Nikolic
SS88 član tima
Naslov: Re: na srcu i dusi Pet Nov 14, 2008 11:51 pm
Ove noći mogu napisati najtužnije stihove. Napisati, na primer: “Noć je puna zvezda, Trepere modre zvezde u daljini". Noćni vetar kruži nebom i peva. Ove noći mogu napisati najtužnije stihove. Voleo sam je a katkad je i ona mene volela. U noćima kao ova, držao bih je u svom naručju. Ljubio sam je, koliko puta, pod beskrajnim nebom. Volela me, a katkad sam i ja nju voleo. Kako da ne ljubim te njene velike nepomične oči. Ove noći mogu napisati najtužnije stihove. Pomisao da je nema. Osećaj da sam je izgubio. Slušati beskrajnu noć, bez nje još beskrajniju. I stih pada na dušu kao rosa na livadu. Nije važno što je moja ljubav nije mogla zadržati. Noć je zvezdana i ona nije uz mene. Ista noć odeva bjelinom ista stabla. Mi sami, oni od nekada, nismo više isti. Više je ne volim, zaista, ali koliko sam je voleo. Moj glas je iskao vjetar da joj dodirnem uho. Drugome. Pripast će drugome. Kao prije mojih poljubaca. Njen glas, Njeno sjajno telo. Njene beskrajne oči. Više je ne volim, zaista, a možda je ipak volim. Tako je kratka ljubav, a tako dug je zaborav. Jer sam je u noćima, kao ova, držao u svom naručju, Moja je duša nespokojna što ju je izgubila. Iako je ovo poslednja bol koju mi ona zadaje, I ovi stihovi poslednji koje za nju pišem.
Pablo Neruda
darkside tu negde
Naslov: Re: na srcu i dusi Pon Dec 15, 2008 10:58 pm
Dotakla bih te
Dotakla bih te kao nekad. Da znam samo kojim putem snovima lutas trazeci ljubav, nasla bih te, dotakla bih te, kao tada... Da samo mogu da doletim, uzalud pruzam uvela krila ovo nebo ne razume srecu. Dotakla bih te kao zelja; znam da me zelis i da me pratis nekim mislima kad nikog nema da te utesim. U tom trenu na nekom drugom kraju ceznje ja sam sama. A dotakla bih te kao san, da smirim ti uzdah, da zacaram ti usne i umirim te rukama trazeci samo da me cvrsto stegnes, da mi samo kazes da sve proslo je. Dotakla bih te kao miris kad ides poljem, kad u njemu nadjes neki mali svet. I onda kad sve nestane, jos uvek osecas miris poljskog cveca, jos uvek si tamo jos uvek me pratis... Dotakla sam te svojim recima al nije to sve, ne, nije jos kraj, jos uvek cekam te... Maja Miljkovic
Lunja početnik
Broj poruka : 11 Godina : 45 Lokacija : Svrljig Rang : 0 Poeni : 11570 Datum upisa : 19.01.2009
Naslov: Re: na srcu i dusi Pon Jan 19, 2009 12:56 pm
Te noći sam joj oćutao najlepše reći koje znam... Jednom je rekla da bi sve dala da čuje to što oćutim, i otkrio sam joj tajnu o starom drvetu koje raste na ničijoj zemlji između devet salaša, u fantazmagoričnoj oazi koja se u Sahari Žita priviđa samo onda kad se to njoj prohte, tako da ni najprefriganijim geometrima nikad nije pošlo za rukom da je osvoje svojim instrumentima... I tako, obično u nekoj vedroj noći, roj Neizgovorenih Reči nepovratno odbegne iz košnice misli, i u potrazi za novim mestom sumanuto pokušava da otkrije prečicu do najbližih zvezda, ali zna se, još niko sem prevejane skitnice Pogleda nije uspeo da dospe do Tamo... I onda, pred zoru, kad posustalo krenu da se stropoštavaju, Vetar probere najlepše, podmetne pod njih svoje paperjaste uvojke, kao jastučiće, i nežno provuče finu četku te velike krošnje kroz svoje kose... I Neizgovorene Reči ostaju da trepere u lišću starog drveta zauvek, rekoh joj, kao miris tvoje kose na mom češljiću od jantara... "Zauvek?", pitala je uplašeno... O, ne, ispravih se, izvini, zaboravio sam da "zauvek" ne postoji... Jednog dana, dakako, strovaliće se i to stablo, oprljiće ga Oluja šenlučeći gromovima nad ravnicom, složiće se kao kula od karata pod teretom Neizgovorenih Reči, ili polegnuti tiho i neprimetno, kao kazaljke na tri i petnaest, ko će ga znati? Ali naićiće čerga tog leta, i to ne Mečkari ili Džambasi, ni Gatari ni Korpari, nego Veseli Svirači Tužnih Očiju, praćeni crnim kosovima iz visokih Prekodonskih stepa, i još izdaleka, uspravivši se u sedlu, primetiće u gustoj travi naročitu račvastu granu boje majskog sumraka, od koje bi se mogla izdeljati odlična viola? I, više nego dovoljno godina kasnije, možda nečija, možda proseda, možda bez ikoga, ti ćeš ugledati belog leptira na jorgovanu, i širom otvoriti prozore mameći ga da ti sobu opraši polenom i prolećem. A ulicom će upravo prolaziti mali Cigan sa violom, videćeš samo drozdovo pero na šeširu kako promiče za šimširom, i začućeš Neku Staru Dobru Nepoznatu Pesmu, koju prvi put slušaš, a godinama je znaš... I zaplakaćeš, istog časa... I najzad shvatiti kako sam te voleo... ***** Dordje Balasevic- Jedan od onih zivota
Fagot moderator ko bojagi
Broj poruka : 279 Godina : 38 posao/hobi : Masinski Ing. Rang : 0 Poeni : 11980 Datum upisa : 28.06.2008
Naslov: Re: na srcu i dusi Pon Jan 19, 2009 5:09 pm
Lunja ::
Te noći sam joj oćutao najlepše reći koje znam... Jednom je rekla da bi sve dala da čuje to što oćutim, i otkrio sam joj tajnu o starom drvetu koje raste na ničijoj zemlji između devet salaša, u fantazmagoričnoj oazi koja se u Sahari Žita priviđa samo onda kad se to njoj prohte, tako da ni najprefriganijim geometrima nikad nije pošlo za rukom da je osvoje svojim instrumentima... I tako, obično u nekoj vedroj noći, roj Neizgovorenih Reči nepovratno odbegne iz košnice misli, i u potrazi za novim mestom sumanuto pokušava da otkrije prečicu do najbližih zvezda, ali zna se, još niko sem prevejane skitnice Pogleda nije uspeo da dospe do Tamo... I onda, pred zoru, kad posustalo krenu da se stropoštavaju, Vetar probere najlepše, podmetne pod njih svoje paperjaste uvojke, kao jastučiće, i nežno provuče finu četku te velike krošnje kroz svoje kose... I Neizgovorene Reči ostaju da trepere u lišću starog drveta zauvek, rekoh joj, kao miris tvoje kose na mom češljiću od jantara... "Zauvek?", pitala je uplašeno... O, ne, ispravih se, izvini, zaboravio sam da "zauvek" ne postoji...
Jednog dana, dakako, strovaliće se i to stablo, oprljiće ga Oluja šenlučeći gromovima nad ravnicom, složiće se kao kula od karata pod teretom Neizgovorenih Reči, ili polegnuti tiho i neprimetno, kao kazaljke na tri i petnaest, ko će ga znati? Ali naićiće čerga tog leta, i to ne Mečkari ili Džambasi, ni Gatari ni Korpari, nego Veseli Svirači Tužnih Očiju, praćeni crnim kosovima iz visokih Prekodonskih stepa, i još izdaleka, uspravivši se u sedlu, primetiće u gustoj travi naročitu račvastu granu boje majskog sumraka, od koje bi se mogla izdeljati odlična viola? I, više nego dovoljno godina kasnije, možda nečija, možda proseda, možda bez ikoga, ti ćeš ugledati belog leptira na jorgovanu, i širom otvoriti prozore mameći ga da ti sobu opraši polenom i prolećem. A ulicom će upravo prolaziti mali Cigan sa violom, videćeš samo drozdovo pero na šeširu kako promiče za šimširom, i začućeš Neku Staru Dobru Nepoznatu Pesmu, koju prvi put slušaš, a godinama je znaš... I zaplakaćeš, istog časa... I najzad shvatiti kako sam te voleo... ***** Dordje Balasevic- Jedan od onih zivota
Sta je bilo sa Zucom???? Znas koji mi je deo najbolji , ono kada otprati druga u Madjarsku i krene da igra fudbal sa carinicima , a indusi u drecavom kombiju kukakju za kilo kafe....
Lunja početnik
Broj poruka : 11 Godina : 45 Lokacija : Svrljig Rang : 0 Poeni : 11570 Datum upisa : 19.01.2009
Naslov: Re: na srcu i dusi Pet Jan 30, 2009 11:53 am
Ha ha ha... jes dobar deo!
Lunja početnik
Naslov: Re: na srcu i dusi Pet Jan 30, 2009 11:55 am
POLJUBI ME
Poljubi me, u suton, u mirnoj tami, nežno a jako, poljubi me, osmehni se i zagrli me, život ide u nepovrat, ne daj me prošlosti, ne daj da me iko stavi medju stranice neke prašnjave knjige. Ne guraj me u budućnost, nespremnu i nedozrelu… Poljubi me u ovom trenu, u ovom času kada se mesec naginje iznad zgrada i viri u našu sobu… Poljubi me, sada dok imamo nas….
Emina Krstic
darkside tu negde
Naslov: Re: na srcu i dusi Sub Jan 31, 2009 3:50 pm
Ljubav
Je li ovo ljubav, ili bolna jedna Potreba da ljubim? Ova zelja plava, Je li zelja srca mocnoga i cedna? Ili napor duse koja malaksava?
Je li ovo zena koju ljubim, zbilja? Il' sen na prolasku preko moga puta, Tumaranje misli bez svesti i cilja, I sve delo jednog bolnoga minuta!
Ne znam; no na medji toga sna i jave, Vidim moje srce da cezne i pati. I suze kad dodju, rane zakrvave - Ja ni onda od tog nista necu znati.
Jovan Ducic
Lunja početnik
Naslov: Re: na srcu i dusi Uto Feb 03, 2009 12:53 pm
Uzmi me, i ne moraš me nikada više vraćati. Uzmi me kao porcelansku figuru, nežno, lagano, stavi mi do znanja da me čuvaš, makar me posle nehotice i razbio. Uzmi me kao svojinu, zgrabi me u naletu želje, rukama svojim načini oreol. Učini me čistom i snenom, učini me krhkom i ranjivom, onakvom kakva nikad bila nisam. Neću plakati, suze su presahle u mojim očima. Uzmi me, kao tudju stvar, čini sa mnom sve što ti je volja, noćas sam sebi mala kao makovo zrno, noćas sam svesna svih svojih grehova, pomozi mi da ih okajem, i da dozvolim sebi da budem stvar. Jezikom me rastopi kao čokoladni kup. Izgrizi kornet moje okorele duše. I ispi čašu soka mog ponosa sa kockom leda od mog srca. Znam da se bol vraća i ti mi ga vrati. Uzmi me kao što se uzima cigareta, zapali me i u dim pretvori moje snove. Rasprši u vetar miris moje kose, nije se bunila ni kad su je drugi lepili svojim prljavim rečima. Uzmi me, nikada više ne moraš se ni sećati, sama ću sedeti na tronu svog bola, jer ja sam kraljica sete, bez krune i sa gomilom podanika. Uzmi me, i oduzmi mi pravo da se smejem kada me neko poželi. Oduzmi mi pravo da u sutonu svakog dana oštrim svoje zube i krećem u lov. Uzmi me, iskoristi i baci, baš kao što sam ja bacila pod noge mnoge ljude koji su me voleli. Pomozi mi ove noći da na najgori način okajem svoje avete prošlosti.
darkside tu negde
Naslov: Re: na srcu i dusi Sub Feb 14, 2009 10:00 pm
Dervis i smrt
- Čovek nije drvo i vezanost je njegova nesreća, oduzima mu hrabrost, umanjuje sigurnost. Vezujući se za jedno mesto, čovek prihvata sve uslove, čak i nepovoljne i sam sebe plaši neizvesnošću koja ga čeka. Promena mu liči na napuštanje, na gubitak uloženog, neko drugi će zaposesti njegov osvojeni prostor i on će počinjati iznova. Ukopavanje je pravi početak starenja, jer je čovek mlad sve dok se ne boji da započinje. Ostajući, čovek trpi ili napada. Odlazeći, čuva slobodu, spreman je da promeni mesto i nametnute uslove. Kuda i kako da ode? Nemoj da se smešiš, znam da nemamo kud. Ali možemo ponekad stvarajući privid slobode. Tobože odlazimo, tobože menjamo. I opet se vraćamo, smireni, utešljivo prevareni.
- Ako je vraćanje cilj, čemu onda odlaženje?
- Pa u tome i jeste sve: vraćati se. S jedne tačke na zemlji čeznuti, polaziti i ponovo stizati. Bez te tačke za koju si vezan, ne bi voleo ni nju ni drugi svet, ne bi imao odakle da pođeš, jer ne bi bio nigde. A nisi nigde ni ako imaš samo nju. Jer tada ne misliš o njoj, ne čezneš, ne voliš. A to nije dobro. Treba da misliš, da čezneš, da voliš.
Mesa Selimovic
nacional Srbija u srcu
Broj poruka : 1409 Godina : 115 Lokacija : Majdanpek raspoloženje : khm Rang : 4 Poeni : 13220 Datum upisa : 29.05.2008
Naslov: Re: na srcu i dusi Pon Feb 16, 2009 9:37 pm
Sa zakašnjenjem za dan zaljubljenih , .... valjda poneko takav zaluta ovuda....
Poslednji put izmenio nacional dana Pon Feb 16, 2009 9:44 pm, izmenio ukupno 2 puta
nacional Srbija u srcu
Broj poruka : 1409 Godina : 115 Lokacija : Majdanpek raspoloženje : khm Rang : 4 Poeni : 13220 Datum upisa : 29.05.2008
Naslov: Re: na srcu i dusi Pon Feb 16, 2009 9:40 pm
darkside tu negde
Naslov: Re: na srcu i dusi Čet Apr 16, 2009 10:15 pm
Samoca
Svoju snagu prepoznaćeš po tome Koliko si u stanju Da izdržiš samoću.
Džinovske zvezde samuju Na ivicama svemira. Sitne i zbunjene Sabijaju se u galaksije.
Seme sekvoje bira čistine Sa mnogo sunca, uragana i vazduha. Seme paprati zavlači se u prašume.
Orao nikad nije imao potrebu Da se upozna sa nekim drugim orlom. Mravi su izmislili narode.
Svoju snagu prepoznaćeš po tome Koliko si u stanju Da prebrodiš trenutak, Jer trenutak je teži I strašniji i duži Od vremena i večnosti.
Miroslav Antić
darkside tu negde
Naslov: Re: na srcu i dusi Čet Apr 16, 2009 10:28 pm
Nemam vise vremena
Nemam više vremena za duge rečenice, Nemam kad da pregovaram, Otkucavam poruke kao telegrame. Nemam vremena da raspirujem plamen, Sad zaprećem šake zgorela žara. Nemam više vremena za hodočašća, Naglo se smanjuje putanja do ušća, Nemam kad da se osvrćem i vraćam. Nemam više vremena za sitnice Sad treba misliti na večno i neobuhvatno. Nemam kad da razmišljam na raskrsnici, Mogu stići jedino kudgod u blizinu. Nemam vremena da išta izučavam, Nemam vremena sad za analize, Za mene je voda sada samo voda Kao kad sam je pila sa kladenca; Nemam kad da razlažem na sastojke nebo, Vidim ga onakvo kakvo ga vide deca. Nemam više vremena za bogove tuđe, Ni svoga nisam dobro upoznala. Nemam kad da usvajam zapovesti nove, Mnogo mi je i starih deset zapovesti. Nemam više kad da se pridružujem Ni onima koji istinu dokazuju. Nemam kad da se borim protiv hajkača. Nemam kad da sanjam,da lagano koračam.
Desanka Maksimovic
darkside tu negde
Naslov: Re: na srcu i dusi Čet Apr 16, 2009 10:29 pm
Prica
Secam se samo da je bila nevina i tanka i da joj je kosa bila topla, ko crna svila u nedrima golim.
I da je u nama pre uranka zamirisao bagrem beo.
Slucajno se setih neveseo, jer volim da sklopim oci i cutim.
Kad bagrem do godine zamirise, ko zna gde cu biti.
U tisini slutim da joj se imena ne mogu setiti nikad vise. Milos Crnjanski
Rade član tima
Broj poruka : 502 Lokacija : M.pek raspoloženje : Crnomanjasti Rang : 3 Poeni : 12318 Datum upisa : 17.06.2008
Naslov: Re: na srcu i dusi Uto Apr 21, 2009 6:29 pm